Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2017 14:05 - Често срещани митове за отслабването
Автор: nimfa80 Категория: Тя и той   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2017 11:42


image

 Отслабването и всички въпроси и теми свързани с него, кръжат около нас непрестанно. Непрекъснато научаваме от телевизията, от интернет, от приятели и тн. за нови начини как бързо и лесно да победим излишните килограми. Повечето от тези съвети не само че няма да ни помогнат, но някои от тях могат да влошат формата ни и дори да бъдат опасни за здравето.

Ако намаля драстично калориите, ще отслабвам по-бързо. 
Когато намалите калорииния си прием прекалено много, вие всъщност карате тялото си да гладува и да премине в режим на защита. Тялото ви ще усети заплаха от липса на храна и ще започне да се стреми да запази теглото. По този начин метаболизма ви ще се забави и вие няма да отслабвате, въпреки че стоите гладни.

 Колкото по-стриктна е диетата, толкова по-голям ефект ще има от нея.
Когато елиминирате напълно дадена група храни от менюто си или още по-лошо - храните се с една и съща храна, вие увеличавате шанса си за неуспех. Много бързо ще ви омръзне всеки ден да ядете едно и също нещо и има голям шанс изкушението за сладко да надделее и да провали всичките ви усилия. Хранете се разнообразно и приготвяйте ястията така че да им се наслаждавате максимално. Полезно не значи лошо на вкус!

Трябва да спра напълно любимите ми сладки неща.
Когато от време на време се възнаграждавате за усилията си с някоя любима храна, вие поддържате мотивацията си и е по-малко вероятно да се откажете от диетата. Умереността е ключа към успеха на всяка една диета в дългосрочен план.

 От яденето късно през ноща се пълнее.
Калориите не се влияят от времето. Независимо кога ядете, ако превижите калорииния си прием, тялото ви ше превърне излишната енергия в подкожни мазнини. Среднощната закуска не само че не пречи, но и помага за поддържането на метаболизма. ефикасни хапчета за отслабване

Не трябва да ям между основните хранения.
Леката закуска между храненията, ще поддържа в норма кръвната захар и метаболизма. Също така ще избегнете опасността да огладнеете  много и да преядете при следващото хранене.

Мазнините са вредни.
Включвайки мазнини в менюто си, вие ще се чувствате сити за по-дълго време. Някои от мазнините като омега-3 (съдържат се в рибата, зехтина и др.) са дори задължителни за поддържане на добро здраве.

Ако пропусна някое от основните хранения, това ще ми помогне за отслабването.
Това е най-често срещаната и най-грубата възможна грешка при всеки опит за отслабване. С риск да се повторя, ще кажа че пропускайки основно хранене, не само че няма да отслабнете но и ще качите още килограми!  Освен това, ако не сте изпълнили калорииния минимум за деня, от който тялото ви се нуждае за да функционира нормално, може да ви прилошее.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nimfa80
Категория: Тя и той
Прочетен: 32389
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031