Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2014 21:46 - Пол Робъртс: Ядрената война между Китай, Русия и САЩ е неизбежна
Автор: pesho Категория: Политика   
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Бившият финансов министър на САЩ в кабинета „Рейгън“ заяви, че Барак Обама е „най-абсурдния американски президент“ и определи речта му пред ООН като „най-абсурдното нещо“, което е чувал през живота си

image

Известния американски икономист и публицист Пол Крейг Робъртс в последния си анализ обвини президента Барак Обама за външната политика, която води и зададе въпроса дали Китай и Русия ще се „въздържат от война срещу САЩ, въпреки че не им оставят друга алтернатива“.

„Речта на Барак Обама на 24 септември пред ООН е най-абсурдното нещо, което съм чувал през целия си живот. Потресаващо е, че пред целия свят американския президент се изправя и заявява, че всичко, което знаем всъщност не е така. За пореден път се демонстрираха двойните стандарти на Вашингтон и вярата, че САЩ има правото да нарушава международното право, когато пожелае. Изненадващо е, че нито един човек не стана и не си тръгна.“., коментира Робъртс речта на Барак Обама пред ООН.

imageОстаналата част от речта на американския президент бившия министър в администрацията на президента Рейгън определи със звучното „bullshit“, чийто най-мек превод на български може да бъде „глупости“. Робъртс констатира, че е „трудно да определиш най-наглата лъжа и най-голямата глупост в речта на Обама“.

Пол Робъртс коментира ситуацията в Украйна, оборвайки становището на Обама в речта му пред ООН, че „Русия е проявила агресия српямо Украйна“ по следният начин:

„Целия свят знае, че Вашингтон свали едно законно избрано правителство в Украйна, че Вашингтон отказва да покаже сателитните снимки от свалянето на малайзийския самолет, че Украйна отказва да предостави данните от разговорите между украинските диспечери и пилотите, в които ги инструктират да променят курса си, европейските експерти потвърдиха, че от двете страни на пилотската кабина и по самия самолет има следи от картечен огън, което е индикация, че е бил свален от украинската военна авиация. Няма и обяснение какво са правили двата изтребителя на украинските ВВС в близост до „Боинг“-а минути преди свалянето му.“, припомни Робъртс.

Има ли териториални амбиции Русия? На този въпрос уважавания публицист и икономист отговаря категорично:

„Ако Русия имаше териториални амбиции, когато руската армия разгроми тренираната и подпомагана от САЩ грузинска армия, която нападна под наше наставление Южна Осетия, Русия щеше да запази присъствието си в Грузия и да я присъедини към себе си, както е било векове наред в историята“, заявява Пол Робъртс.

Пол Робъртс за пореден път коментира лицемерието на Съединените щати, които са подпалили най-много войни от края на Втората световна до днес:

„Забележете – не е агресия, когато Вашингтон нахлува в 7 страни за 13 години без дори да обяви война. Агресия е, когато Русия приема желанието на жителите в Крим, 97% от които гласуваха той отново да се върне в рамките на Русия.“.

Бившия финансов министър на САЩ коментира и поредната кампания на САЩ в Близкия изток, този път, официално, срещу „Ислямска държава“.

„Кой е „рака на насилието и екстремизма“ – ИД, съставлявана от джихадистите, които Вашингтон подкрепяше при свалянето на Кадафи ли? Тези, които обезглавиха четири журналиста, или Вашингтон, който е бомбардирал десетки държави през 21 в. ? „Ислямска държава“ е творение на Вашингтон. ИД обаче не са по-страшни от доктрината на Волфовиц, според която амриканската външна политика се води от това за установяването на САЩ като световен хегемон“, заявява Пол Крейг Робъртс.

Според Пол Робъртс света е на прага на ядрената катастрофа, защото САЩ отказва да признае правото на съществуване на други силни и независими държави, които отказват да бъдат техни послушници, давайки за пример Китай и Русия. Пол Робъртс акцентира над изказването на Барак Обама, че „Русия и Китай могат да бъдат част от световния ред, ако променят своя курс“, което според Робъртс преведено означава САЩ и Китай да приемат американската хегемония. „Това е тотално неадекватна и нереална позиция и ако Вашингтон продължава така войната срещу Китай и Русия е неизбежна“, допълва Робъртс.

Като примери за провокации срещу Китай и Русия Робъртс дава политиката на САЩ в Югоизточна Азия и Пасифика и непрестанните опити на НАТО да обгради Русия по границите й. „И тъй като нито Китай, нито Русия, някога биха приели да са подчинени на САЩ, а САЩ и НАТО никога не биха си позволили да нахлуят в Китай или Русия, единствената опция, която остава е ядрената война“ – с тази мрачна прогноза завършва анализа на бившия американски министър в кабинета „Рейгън“.

 

 

__________________________________

използвани източници: „Paulcraigroberts.org“, превод: Alter Information

   



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pesho
Категория: Спорт
Прочетен: 335417
Постинги: 167
Коментари: 173
Гласове: 343
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031