Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2014 14:27 - Симеонов най-после сключи брак с Каракачанов
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.07.2014 14:49


Политическите изневери у нас зачестиха почти толкова, колкото и семейните похождения. От както свят светува властта и парите са най-предпочитаните, и най-силните афродизиаци. Преди парламентарните избори в началото на октомври 2014-та година либидото на по-стари и по-нови фигуранти в партийното строителство се изостря с всеки изминат ден. Кой да бъде прелъстен и кой да бъде изоставен? Разбира се, печели този, който може да предложи повече. Както се знае, никой не иска булка без зестра.

   На 24 юли, четвъртък, Националният изпълнителен комитет на ВМРО реши партията да напусне коалицията с „България без цензура“, Земеделски народен съюз и Движение „Гергьовден“ и да се хвърли в обятията на Националния фронт за спасение на България или както някои шеговито правят уточнението „…на Бойко“. Не помогна даже драматичният вопъл на прелъстения и изоставен „съпруг“ Николай Бареков: „Краси, ако се налага да избираш между мен и тандема Бойко Борисов – Ахмед Доган, какъв ще бъде твоят избор?“. Утешителният отговор на „войводата“ бе, че той ще запази добрите си чувства към предишните партньори и че не им обръща гръб от материални съображения „Въобще не става въпрос за това, че някой ни е спрял кранчето, а за нещо принципно“, отвърна Каракачанов на упреците за тази неочаквана постъпка. „ВМРО е единствената организация, за която е известно, че има законно свои имоти, които носят парични доходи, а отделно има и държавна субсидия.“ Изостреният нюх на политическия търговец явно е преценил, че при евентуална победа на предстоящите избори в състава на новата коалиция ще бъдат спечелени много повече гласове, а оттук и субсидиите биха набъбнали повече. От своя страна Валери Симеонов, който се занимава с медии, кабелни мрежи и телекомуникации има амбиции да разшири спектъра на политическото си влияние, придавайки на бизнеса си не само национален, но и монополен характер. Затова той се стреми с всички сили и средства да влезе в парламента, но не просто като депутат, а като шеф на парламентарна група, от която да зависи съществуването на следващото правителство. Залата на Общинския съвет в Бургас, чийто председател бе за известно време, му стана отдавна безинтересна.

   Разбира се, двамата лидери твърдят че единственото им желание е да работят за защита на българските национални интереси. „Родолюбците“ продължават да дават своя неуморим принос за противопоставянето на етническите общности у нас. От електорална гледна точка за тях евроскептицизмът не е толкова доходоносен, колкото са печеливши расизмът и ксенофобията. Ето защо страхът трябва да се поддържа и усилва у хората, които се стремят към просветеното съзнание, което не се поддава на обработка и заблуда. В този смисъл Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са отлични последователи на скандинавския философ Сьорен Киркегор, според който страхът е основният регулатор в човешкото поведение.

  Уви, не малко хора у нас не разбират, че без разлика на пол, възраст, образование, занятие или етническа принадлежност всички са равни, защото тънат еднакво в бедност, беззаконие и клиентелизъм. Те продължават да пълнят залите на такива изгладнели и зажъднели „кандидати за държавната трапеза“ според сполучливия израз на Иван Вазов, които  дават охотно… „но,  не свойта душа, братя, а душата на народа“, според още по-красноречивия стих на Христо Ботев. Ето защо без всякакво колебание може да се каже, че най-добрият капитал за подобни любители на политическото цирково изкуство е наивността и глупостта, с която те злоупотребяват без свян и съвест.
   Честито! И даже горчиво! Викайте и ръкопляскайте отстрани буржоа или парии! Все пак Валери Сименов най-после сключи брак с Красимир Каракачанов. В името на България!





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 316901
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031